vrste kafe

1.    FRAPPUCCINO

5 - 10 min
Led, espresso, mleko, šećer, aromatizovani sirup

Frappuccino je Starbucks specijalitet, kava se meša sa ledom i drugim sastojcima i prelazi kremom. Ali ne morate da izadjete sa svog puta da uživate u ovom piću!

Evo šta trebate napraviti svoj frappuccino kod kuće:

Šolja ili dva leda
½ čaše espresa (ili kave sa dvostrukom čvrstom)
½ šolje celog mleka
1 do 2 tbsp. Šećera
1 do 2 tbsp. Aromatizovanog sirupa (moka, čokolada, itd.)
Da li je sve spremno? Evo kako da to napravimo:

Korak 1.
Spakujte kafu. Ako imate mlin za kafu, kupite cijelu zrnu kafa i mlevite ih neposredno pre pivenja jer frappuccino ima ukus najbolje kada je napravljen sa svežim, mlevenim kafom.
Korak 2.
Pustite kafu prirodno da se ohladi i sačekajte dok je na sobnoj temperaturi. Nemojte praviti grešku da se nalijepite direktno na led, rezultat neće okusiti.
Korak 3.
Nakon što se kafa ohladi, dodajte je drugim sastojcima - šećerom, mlekom i sirupom - u blender. Mešajte ga oko 20 sekundi, a zatim napunite blender ledom.

2.    CARAMEL MACCHIATO

10 min
Led, hladno mleko, sirup od vanilije, karamelni sos, espresso

Ovo osvežavajuće i ukusno ledeno kafeno piće je još jedan Starbucks klasik, a baš kao frappuino, karamelni macchiato može se pripremiti za samo 5 minuta - savršen za gašenje vaše žeđi i zabavnih gostiju.

Recepcija Eugenie Kitchen za ledeni karamel macchiato je vrlo jednostavna. Evo šta vam treba:

Vanilin sirup (20ml)
Hladno mleko (240ml)
Karamel sos (20ml)
2 snimka espresso ili 80ml jako pripremljene kafe
Šolja velikog leda
Ali priprema je još jednostavnija:

Korak 1.
Jednostavno dodajte espresso, mleko, vanilov sirup i led u čašu za posluživanje.
Korak 2.
Pripremite mješavinu sve dok ne bude glatka tekstura.
Korak 3.
Sipajte karamel sos na vrhu i to je to!

3.    CAFE MOCHA

15 min
Mocha / čokoladni prah, tamno pečeno kafu, posno mleko, šlaga

Ova varijanta kafea latte je američki pronalazak, jedan inspirisan kafom Bicerin. Kafana mocha je piće na bazi espressa sa toplim mlijekom i čokoladom.

Ali ako nemate espresso mašinu, ne brinite!

Napravite dobru kafu vam pokazuje kako napraviti kafić mocha čak i bez espresso mašine. Ako možete kafu kod kuće, dobro je ići.

Sastojci su:

2/3 čaše moka ili čokoladnog praha (možete koristiti i čokoladni sirup)
2 tbsp. Tamno pečenih zrna kafe
Šolja ili dva posuđenog mleka
Šlag
Mlin za kafu
A evo kako napraviti svoj kafić mocha:

Korak 1.
Pripremite svoju kafu kao i obično, ali želite da je vreme tako, da je spremno zaokružiti u isto vreme kao i moka sirup - pazite da mešavina čokolade i mleka nije hladna.
Korak 2.
Zagrejati mleko bez da ga gori. Dodajte moka / čokoladni prah u ogromnu šolju i nakon toga sipajte obrano mleko. Brzo isperite brzo dok se prašak ne rastvori.
Korak 3.
Sipajte kafu u šolju i mešajte je sa moka / čokoladnim sirupom.
Korak 4.
Dodajte šlagu i još više moka u prahu na vrh pića i to je to!

4.    AMERICANO

2-4 min
Espresso, topla voda

Mnoge napitke iz espresa koriste mleko, ali ne i kafić Americano - ili jednostavno 'Americano'. Piće takođe koristi espreso, ali se infuzira toplom vodom umesto mleka. Rezultat je kafa napitak koji ima istu jaču kap po kap, ali sa drugačijim ukusom.

Ako ste hteli da napravite ovo piće na poslu, ne treba vam kafić za kafu, jednostavno sve što trebate napraviti svoj Amerikanac je:

Espresso
Vruća voda
Stark Insider ima vrlo jasne instrukcije za pripremu:

Korak 1.
Pripremite krušku za latte ili kafu.
Korak 2.
Stavite 3oz-špricu espresa u zasebno staklo.
Korak 3.
Pour 3oz vrele vode u šoljicu na koju nameravate da popijete.
Korak 4.
Dodajte espreso u šoljicu

5.    TURSKA KAFA

5-7 min
Turska kafa, filtrirana voda, šećer

Turska kafa ima besprijekoran ukus, tijelo i aromu - pripremljen i predstavljen u vremenskoj turskoj tradiciji.

Ovo nije vrsta kafe koju možete lako naći u kafićima. Ali ako tražite da napravite ovo piće kod kuće, ne brinite. Foolproof Living ima tačne korake za početak.

Evo šta vam treba:

Turska kafa
Hladna, filtrirana voda (uvek)
Cezve, specijalno široko dno, bakarni lonac
Šećer
Uputstva:

Korak 1.
Pravilo: Koristite 1 ½ šolje vode za svaku šolju kafe.
Korak 2.
Turska kafa je finija od vaše redovne mlevene kafe i preporučuje se da se ne bacate. Umesto toga, potražite tursku kafu u supermarketima u Bliskom istoku.
Korak 3.
Dodajte gotovu kašičicu mlevene kafe za svaku čašu za kafu. Dodajte šećer na samom početku, ako želite da je oslonite i mešajte smešu.
Korak 4.
Sprečite mešavinu na vrelo polako ali sigurno, koristeći srednju toplotu. Proces traje samo 3 do 4 minuta, pa pazite na to.
Korak 5.
Tamna pena će se izgraditi kako se grijača kafe i želite da koristite kašičicu da prenesete neku tamnu penu u čašu jer je uobičajeno služiti turskoj kavu peni na vrhu.

6.    CAFE CUBANO

10 min
Mljevena kafa, voda, šećer

Kafana cubano - takođe poznata kao kubanska kafa ili kubanski espresso - je vrsta espresa koja potiče iz Kube kada su espreso mašine prvi put uvezene iz Italije.

Ovaj espresso šutak se zaslaže nakon piva i koristi se kao osnova za druga pića. Njegova snaga je dvostruko veća od tradicionalne američke kafe, a Kubanci ga piju kao deo svakodnevnog jutarnjeg rituala.

Evo šta trebate napraviti ovaj udarac pića koji se služi u slatkim, mala šolja:

5 tbsp. Fino mlevene kafe
Šolja vode
4 do 6 kašičica šećera
Uputstva iz ukusa na Kubi:

Korak 1.
Dodajte fino mlevenu kafu - poželjno iz tamnih prženih kafu - na espresso mašinu i jednostavno pratite uputstva na mašini.
Korak 2.
Dodajte še jednu kašičicu šećera za svaku demitassku šoljicu kafe koju planirate da napravite kao cubano kafana, biće veoma slatko. Jedan trik za zapamtiti ovde: dodajte šećer u karaf pre nego što čak pijete kafu.
Korak 3.
Napravite kafu kako biste normalno bili espreso, nalijte tečnost u šećernu garažu i brzo promešajte kako biste rastvorili sve zrno šećera.


7.    CAFE LATTE

5 min
Espresso, bezmalo mleko, kakao prah

Cafe latte je napravljen od espresso (jedna trećina), parno mleko (dve trećine), sa oko jedan centimetar pene. To je jedno od najpopularnijih napitaka za kafu, ali onaj koji se pogrešno identifikuje sa ravnim bijelim zahvaljujući Starbucks-u.

Kitchn vam pokazuje kako napraviti sopstveni kafić latte - čak i ako niste barista - koristeći sledeće sastojke i opremu:

Espresso (ili jako pripremljena kafa)
2% ili bezmalo mleko
Kakao prah za garnishing
Spoon
Jar sa poklopcem
Široka i plitka šolja za kafu
Uputstva:

Korak 1.
Napravite espresso ili jako pripremljenu kafu.
Korak 2.
Otpustite mleko tako što ga zalepite u posudu, napunite posudu na pola puta. Zatvorite poklopac čvrsto i stresajte čvrstu teglu koliko možete u roku od 30 do 60 sekundi.
Korak 3.
Mikrotalasna mikroskop otkriveno mleko u trajanju od 30 sekundi, omogućavajući penu da se podigne na vrh tegle dok je toplota stabilizuje.
Korak 4.
Isperite espreso u široku, plitku čašu i nalijte mikrouvremeno mleko u espreso koristeći veliku kašiku kako biste zadržali penu tako da možete dodati koliko god želite mleko.
Korak 5.
Spoon toliko mlečne pene koliko želite na latte. Ukrasite latte top sa kakao prahom i dobro je da odete!


8.    IRISH COFFEE


10 min
Vhiskei, Double Espresso, šlaga za šišanje, šećer

Koktel od vruće kafe, šećera, debele kreme i naravno irskog viskija!

Napitak ima zanimljivu istoriju: kafu je izmislio i nazvao Joe Sheridan - Foines, Countri Lemerickov glavni kuhar, nakon što su se američki putnici izlegli jedne večeri tokom oštre zime 1940. godine.

Glava je dodala viski da zagreje putnike, označavajući rođenje irske kafe.

Ne morate da trpite istu težinu koju su američki putnici prošli kako bi dobili gutljaj irske kafe.

Evo šta treba da napravite irsku kafu iz udobnosti vašeg doma:

25 ml irski viski
1 žličica šećerne šećerne trske
1 heaped tbsp. Kremaste kreme
Vrući dvostruki espresso
Jednostavno pratite ova uputstva iz Good Food Ireland i dobro je:

Korak 1.
Zagrejte čašu za kafu i dodajte viski.
Korak 2.
Miješati u šećeru i promešati kako bi se rastvorio u viski.
Korak 3.
Dodajte kafu i dobro mešajte smešu.
Korak 4.
Obrišite kremu i zalijte je preko kašike na vrhu koktela.
Irska kafa obično služi kao večera, ali možete je piti sami posebno tokom hladnih jesenskih i zimskih noći.


9.    CORTADO

3 min
Espresso, mleko

Cortado je omiljeni u Španiji, Portugalu i Latinskoj Americi, često uživajući kao popodnevno piće. Napitak koristi espreso koji je isečen malom količinom toplog mleka, smanjujući njegovu kiselost.

Mleko koje se koristi za kortado je malo hladnije od onog kod macchiata dok ima konzistenciju mleka koji se koristi u latte. Ako ne možete da odlučite između ledene i vruće kafe, izaberite kortado za promenu.

Evo šta treba da ga pripremite:

Espresso
Toplo i peneće mleko
Da napravite kortado, jednostavno ...

Korak 1.
Izvadite espreso pravo u čašu.
Korak 2.
Srezati espreso sa malim količinama toplog, pjenastog mleka.
Korak 3.
I spremna je da služi!

10.    AFFOGATO

5 min
Espresso, Gelato

Teško je odlučiti da li je affogato piće ili desert, ali to je teško važno. Morate probati ovu izmišljotinu ako ga još niste!

Affogato potiče iz Milana, a njegovo ime bukvalno se prevodi kao "utopljeno". Što odgovara kako ovaj napitak na bazi kafe koristi toplu i gorku espreso kako bi rastopio gelato, što je dovelo do kremastog kafea i sladoleda koji želite Da se udavite!

Da, postoje samo dva sastojka neophodna za ovaj tretman:

Espresso
Gelato (sladoled u italijanskom stilu)
Evo jednostavnih koraka Tasting Table-a za izradu sopstvenog affogato-a:

Korak 1.
Ubrzajte čašu ili čašu i pobrinite se da imate velikodušnu količinu gelata (možete koristiti i običan sladoled), što je stvarno hladno, da bi se osiguralo da se celokupna lopta ne bi topila kada sipate vrući espresso preko toga.
Korak 2.
Napravite espreso upravo kada ćete služiti tako da je kafa što je moguće topla i sveža.
Korak 3.
Koristite samo jednu unču svežeg, vrućeg espressa za svaku gelato, jer ne želite da udavite svoj sladoled.

11.    LEDENA KAFA

24 sati
Kafa, mleko, slatko

Ledena kava može biti odlično, osvežavajuće piće - ali samo ako možete piti hladno, bez razređivanja leda.

Svi znamo da prelivanje toplih krugova cijevi preko gomile ledenih kocki dovodi do napitka napunjenog vode. Održavanje kafe u frižideru dok nije hladno, s druge strane, napušta piće u aromu i aromu.

Ali nemojte odustati od Chocolate Covered Katie ima vrlo jednostavan ledeni trik za kafu, tako da možete uživati u hladnoj kafi iz udobnosti sopstvene kuhinje - a ne morate brinuti o ledu koji razblažava ukus.

Evo trika:

Korak 1.
Napravite kafu kao i obično i dodajte zaslađivač po svom izboru na količinu koju biste navikli na ledenu kafu.
Korak 2.
Evo trika: nalijte kafu u posudu za kocku leda i FREEZE.
Korak 3.
Kafe kafe stavite u čašu (više kockica za kafu, jači ukus) i nalijte čašu mleka preko kafe kafe.
Korak 4.
Neka se kocke kafe rastopi i miješaju s mlekom, stvarajući hladnu, ali bezvodnu kafu, kako biste ugasili žeđ!